Hozzávalók:
- 2 tojás,
- 10 dkg porcukor,
- 10 dkg rétesliszt,
- négy közepes alma,
- savanykás lekvár,
- őrölt fahéj,
- vaníliás cukor.
- vaj a tepsi kikenéséhez.
Elkészítés:
Az almákat megmossuk (ha már meg vannak mosva, akkor is öblítsük át őket, különben nem marad meg rajta a fahéjas cukor), magházukat kiszúrjuk (hegyes késsel kivágjuk, lehetőleg ne annyira hogy áltassunk, rajta mert kifolyik a lekvár) és az üreget lekvárral megtöltjük. 5 dkg cukrot összekeverünk a fahéjjal és beleforgatjuk az almákat, majd kivajazott tepsibe állítjuk őket. A tojások sárgáját 5 dkg porcukorral elkeverjük, hozzákeverjük a tojások keményre vert habját és a lisztet, finoman összekeverjük, és a tésztával leöntjük az almákat. Sütőben megsütjük, és még melegen megszórjuk vaníliás cukorral.