Hozzávalók:

 

  • 2 tojás,
  • 10 dkg porcukor,
  • 10 dkg rétesliszt,
  • négy közepes alma,
  • savanykás lekvár,
  • őrölt fahéj,
  • vaníliás cukor.
  • vaj a tepsi kikenéséhez.

Elkészítés:

Az almákat megmossuk (ha már meg vannak mosva, akkor is öblítsük át őket, különben nem marad meg rajta a fahéjas cukor), magházukat kiszúrjuk (hegyes késsel kivágjuk, lehetőleg ne annyira hogy áltassunk, rajta mert kifolyik a lekvár) és az üreget lekvárral megtöltjük. 5 dkg cukrot összekeverünk a fahéjjal és beleforgatjuk az almákat, majd kivajazott tepsibe állítjuk őket. A tojások sárgáját 5 dkg porcukorral elkeverjük, hozzákeverjük a tojások keményre vert habját és a lisztet, finoman összekeverjük, és a tésztával leöntjük az almákat. Sütőben megsütjük, és még melegen megszórjuk vaníliás cukorral.

 

 

 

 
Lillafüred útikalauz © 2020. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top