Talán érdemes néhány dolgot átgondolni a mostanában használt térképekről.

A pontosságuk függ attól, hogy mennyire pontos maga a térkép, a megjelölt hely például egy szobor és mennyire pontos a mi telefonunk stb. helyzetmeghatározása. Ha városban vagyunk, nem történik, különösebb probléma legfeljebb nem találjuk, meg amit keresünk (nem mintha ez nem lenne elég idegesítő), de kiránduláskor ez azért jóval veszélyesebb lehet. Persze más lehetőségünk nem nagyon van, mint rá hagyatkozni, mert a térkép maga általában, úgy ahogy pontos. Én a Google térképet részesítettem előnyben, az ott található helyek miatt. Ezekhez bárki hozzáadhat képeket, információkat, ami azért nagyon sokat segíthet különösen, ha előzetesen szeretnénk tájékozódni.

Csak arra figyeljünk, hogy csak az útvonaltervezést használjuk és a navigációt csak abban az eseten, ha feltétlenül szükséges mert hiába „kapcsoljuk ki”, az tovább fut a GPS pedig feleslegesen és nagyon meríti az akkumulátort.

Maga az alkalmazás is szándékosan van úgy megcsinálva, hogy egyszerre több térképet is nyitva hagyjon, így ha mondjuk, az Anna barlanghoz szeretnénk eljutni és közben látunk, egy szobrot meg tudjuk nézni, hogy mi is az, ki az alkotója.

Picit részletesebben szeretném bemutatni a kezdőoldalon található KÖZTÉRKÉP linket.

ha rákattintunk valami hasonlóval találkozhatunk:

 


Az 1.gomb kapcsolja be és ki a helymeghatározást akkor van értelme kikapcsolni ha csak nézegetni szeretnénk, mondjuk indulás előtt. Ha bekapcsoljuk az aktuális helyünket mutatja.(valószínű ezt mindenki tudta)


A 2. menünél térképet válthatunk, és itt kapcsolhatjuk be a kövessen a térképen opciót ami ha sétálunk nagyon hasznos mert “alvó” módból nagyon gyorsan meghatározza a helyzetünket.

 A 3. menü kilistázza az alkotásokat, melyek megtalálhatók a térképen.


Abban az esetben ha valamelyik alkotás közelébe érünk megjelenik egy pici fénykép melyre rákoppintva egy nagyobb.

Ha a nagyobb képre kattintunk az alkotás oldala jön be.



 
Lillafüred útikalauz © 2020. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top