Hozzávalók:

  • ½ kg. filézett csirkemell,
  • 10 dk. camembert sajt,
  • 10 dk. füstölt szalonna,
  • 2 mandarin,
  • fél póréhagyma,
  • só,
  • bors,
  • mustár.

A kroketthez:

  • 50 dkg. burgonya,
  • 2 tojás,
  • prézli,
  • áfonya,
  • só,
  • bors,
  • szerecsendió
  • olaj a sütéshez.

 

 

Elkészítés:

A krumplit főzzük meg héjában, sós vízben, pucoljuk meg adjunk hozzá két tojást, sót, borsot, szerecsendiót. Annyi prézlit, hogy nagyjából kemény legyen, de még gyúrható. Formázzunk belőle fél tenyérnyi lepényeket rakjunk, bele 2-3 áfonyát sodorjuk, össze majd megint csináljunk belőle lepényt.

A csirkemellet vágjuk szeletekre, sózzuk, borsozzuk, majd egy kicsit klopfoljuk ki. A szalonnát és a camembert vágjuk, vékony csíkokra a póréhagyma felét szeleteljük, fel a mandarint pucoljuk meg szedjük szeletekre. A csirkemellet kenjük be mustárral. A tepsibe rétegenként rakjuk őket. Szalonna, csirke, sajt, póréhagyma, mandarin, csirke. Fedjük le alufóliával és kábé egy órára tegyük be a sütőbe (180-200 fok). Utána vegyük le a fóliát és pirítsuk még egy kicsit.

Amíg a csirke a tepsiben sül, süssük ki a kroketteket. Forgassuk meg őket prézliben és így tegyük be az olajba.

  

 

 
Lillafüred útikalauz © 2020. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top