Hozzávalók:
- 2 pisztráng,
- só,
- bors,
- mustár (ha van magos),
- 1 gerezd fokhagyma,
- 1 csomag petrezselyem (ha nincs friss jó a szárított is),
- olaj a sütéshez( jó sok),
- liszt (ha van kukorica),
- őrölt pirospaprika.
Elkészítés:
A pisztrángokat dörzsöljük be kívül-belül sóval, borssal, egy evőkanálnyi mustárt keverjünk össze a reszelt fokhagymával és az apróra vágott petrezselyem zölddel. A lisztet keverjük össze a paprikával.
Egy tepsi a legjobb választás, mert ebbe könnyedén beleférnek a halak. A mustáros keverékkel kenjük be a belsejét. Öntsünk olajat a serpenyőbe és kezdjük melegíteni. Forrónak kell lennie, nagyon forrónak. Forgassuk bele a halakat a lisztbe, a belsejébe is szórjunk bőven. Ha elég forró az olaj, már szinte füstöl, rakjuk bele a pisztrángokat, mindaegyik oldalának elég kb. 5-10 perc.
Lehetőleg minél kisebb pisztrángokat és minél nagyobb serpenyőt Válasszunk. Az olajnak bele kel folynia a hasába, szóval ne csodálkozzunk, ha 1 liter elfogy. Ha láthatóan kettő egyszerre nem fér, bele kilóg a farka, akkor inkább egyenként süssük őket.