Hozzávalók:

  • 2 pisztráng,
  • só,
  • bors,
  • mustár (ha van magos),
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 1 csomag petrezselyem (ha nincs friss jó a szárított is),
  • olaj a sütéshez( jó sok),
  • liszt (ha van kukorica),
  • őrölt pirospaprika.

Elkészítés:

A pisztrángokat dörzsöljük be kívül-belül sóval, borssal, egy evőkanálnyi mustárt keverjünk össze a reszelt fokhagymával és az apróra vágott petrezselyem zölddel. A lisztet keverjük össze a paprikával.

Egy tepsi a legjobb választás, mert ebbe könnyedén beleférnek a halak. A mustáros keverékkel kenjük be a belsejét. Öntsünk olajat a serpenyőbe és kezdjük melegíteni. Forrónak kell lennie, nagyon forrónak. Forgassuk bele a halakat a lisztbe, a belsejébe is szórjunk bőven. Ha elég forró az olaj, már szinte füstöl, rakjuk bele a pisztrángokat, mindaegyik oldalának elég kb. 5-10 perc.

Lehetőleg minél kisebb pisztrángokat és minél nagyobb serpenyőt Válasszunk. Az olajnak bele kel folynia a hasába, szóval ne csodálkozzunk, ha 1 liter elfogy. Ha láthatóan kettő egyszerre nem fér, bele kilóg a farka, akkor inkább egyenként süssük őket.

 

 

 

 

 
Lillafüred útikalauz © 2020. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top