Hozzávalók:
- 2 pisztráng,
- 1 citrom,
- 1 csokor petrezselyem (vagy bármilyen zöldfűszer, amit kedvelünk),
- 1 gerezd fokhagyma,
- olaj,
- só,
A sütőtök püréhez:
- közepes sütőtök
- 10 dkg. vaj,
- só ,
- bors,
- olaj,
- 2 dl. főző tejszín,
Elkészítés:
Először a sütőtököt készítsük el, mert a töknek nem árt hűlnie egy kicsit.
Kettévágjuk magját kikaparjuk, megsózzuk, meglocsoljuk olajjal tepsiben előmelegített sütőben megsütjük. Ha megsült vájjuk ki a belsejét, sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a vajat. Robotgéppel vagy botmixerrel pürésítsük egy kicsit majd adjuk hozzá a tejszínt és pürésítsük amíg kész nem lesz.(akkor van kész, amikor meguntuk a robotgép zúgását)
A pisztrángokat sózzuk, borsozzuk kívül-belül. A hasában „maszatoljuk” el a fokhagymát rakjuk bele a felszeletelt citromot és a zöld fűszert. Rakjuk, be a tepsibe locsoljuk meg olajjal és süssük kb. fél órát. Nem fog meg pirulni és az alja leragad, de ne foglalkozzunk vele, mert a bőrét amúgy sem lehet nagyon megenni.
Ha megnézzük a köret nagyjából annyiba fog kerülni, mint a pisztráng azért egyszer érdemes
kipróbálni mert nagyon passzolnak egymáshoz.