Hozzávalók:

  • 2 pisztráng,
  • 1 citrom,
  • 1 csokor petrezselyem (vagy bármilyen zöldfűszer, amit kedvelünk),
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • olaj,
  • só,

A sütőtök püréhez:

  • közepes sütőtök
  • 10 dkg. vaj,
  • só ,
  • bors,
  • olaj,
  • 2 dl. főző tejszín,

Elkészítés:

Először a sütőtököt készítsük el, mert a töknek nem árt hűlnie egy kicsit.

Kettévágjuk magját kikaparjuk, megsózzuk, meglocsoljuk olajjal tepsiben előmelegített sütőben megsütjük. Ha megsült vájjuk ki a belsejét, sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a vajat. Robotgéppel vagy botmixerrel pürésítsük egy kicsit majd adjuk hozzá a tejszínt és pürésítsük amíg kész nem lesz.(akkor van kész, amikor meguntuk a robotgép zúgását)

A pisztrángokat sózzuk, borsozzuk kívül-belül. A hasában „maszatoljuk” el a fokhagymát rakjuk bele a felszeletelt citromot és a zöld fűszert. Rakjuk, be a tepsibe locsoljuk meg olajjal és süssük kb. fél órát. Nem fog meg pirulni és az alja leragad, de ne foglalkozzunk vele, mert a bőrét amúgy sem lehet nagyon megenni.

Ha megnézzük a köret nagyjából annyiba fog kerülni, mint a pisztráng azért egyszer érdemes

kipróbálni mert nagyon passzolnak egymáshoz.

 

 

 
Lillafüred útikalauz © 2020. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top