Hozzávalók:

  • 25 dkg gyalult tök,
  • 5 dkg vaj,
  • 3 dkg liszt,(1 evőkanál)
  • 2 dl tejföl, (1 kis pohár tejföl)
  • ecet,
  • kapor,
  • só.

Elkészítés:

A tököt sós vízben puhára főzzük. A vajból és lisztből világos rántást készítünk, kevés vízzel felöntjük, majd összekeverjük a tejföllel (ha van botmixerünk ez ilyenkor jól jön), a tökhöz öntjük, és jól összeforraljuk. A kész levest ízlés szerint utána sózzuk, ecettel savanyítjuk és bőven meghintjük apróra vágott kaporral.

Ha hidegebb napokon készítjük, rakhatunk bele miután a tányérba szedtük reszelt sajtot, kicsit egytálételszerű lesz tőle.

Nyáron, ha már nagyon elegünk van a hideg gyümölcslevesből, bátran készítsünk el a fenti mennyiség kétszeresét, hűtsük le, kellemesen üdítő étel.

 

 

 
Lillafüred útikalauz © 2020. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top